Sluiten

Speciaal voor jou! 5% korting

Laat je e-mailadres achter en ontvang 5% winkelkorting op onze vloeren en raamdecoratie. Je ontvangt je voucher per mail én je blijft op de hoogte van onze nieuwste woontrends. Deze actie is geldig t/m 30 september 2024, bekijk de voorwaarden.

Formulier kan niet worden verzonden, probeer het later opnieuw

Bedankt! Voucher verstuurd

Er is een e-mail verstuurd naar:

Heeft u de mail niet ontvangen? Controleer uw ongewenste mail of neem contact met ons op.

Dit venster sluit over seconden

Oplossingen voor een betere akoestiek in de woonkamer

Terug naar overzicht

De woonkamer is dé plek voor ontspanning of entertainment. Een slechte akoestiek maakt deze ruimte minder aangenaam. Denk aan vervelende galmen, echo’s of een ruimte die hol klinkt.


Goede akoestiek voor jouw woonplezier

Gezellige gesprekken voeren, een film kijken of muziek luisteren: in de woonkamer wil je geen slechte akoestiek. Wist je dat het zelfs kan leiden tot vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieverlies? Een akoestisch goed afgestemde ruimte draagt niet alleen bij aan een aangename sfeer, maar zorgt er ook voor dat je volledig tot rust kan komen.

Verschillende materialen en oppervlakken hebben invloed op de akoestiek van een ruimte. Zachte materialen, zoals textiel en tapijt, absorberen geluid beter dan harde materialen. Zowel vloeren, gordijnen als accessoires kunnen geluiddempend werken. De juiste mix van materialen en elementen zorgt voor een comfortabele en gezellige leefomgeving.




Advies nodig voor jouw woonruimte? Onze interieurstylisten denken graag met je mee. In de winkel én bij jou thuis.


Lopen op geluiddempende vloeren

De woonkamer is een veel belopen ruimte. Vooral bij appartementen is een geluiddempende vloeroplossing ideaal, zowel voor jezelf als je onderburen. Mooie opties hiervoor zijn tapijt of onze PVC Flex vloeren. Extra (geluids)isolatie nodig? Plaats dan eerst een geluiddempende ondervloer.

Vloerkleden bieden een eenvoudige manier om je woning een frisse look te geven. Het geeft harde vloeren een zachter oppervlak wat bijdraagt aan betere geluidsdemping en een warme sfeer in huis.





Ontspannen afsluiten met geluiddempende gordijnen

Gordijnen zorgen ervoor dat geluid zich aangenaam kan verspreiden door de ruimte. Zware stoffen, zoals fluwelen gordijnen, absorberen het geluid en verminderen galmen. Heb je last van geluidsoverlast van buitenaf? Denk dan eens aan speciaal geluidsisolerende gordijnen.

Een andere optie zijn voeringsgeschikte gordijnen. De voering van deze gordijnen voorziet niet alleen van een toename in geluidsisolatie, maar kan ook zorgen voor meer warmte, verduistering of het voorkomen van ongewenste verkleuringen.

Bekijk onze voeringsgeschikte gordijnen


Akoestische woonaccessoires voor de finishing touch

Naast vloeren en gordijnen zijn er verschillende, akoestische woonaccessoires die de geluidskwaliteit in jouw woonkamer kunnen verbeteren. Denk aan oplossingen als de nu populaire akoestische wandpanelen. Deze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en materialen, zodat ze naadloos passen in jouw interieur.

Een alternatief voor akoestische panelen is het plaatsen van tapijttegels tegen de wanden. Tapijt tegen de muur zorgt voor een zacht oppervlak dat geluidsgolven weer geleidelijk terugkaatst naar de rest van de ruimte.


De akoestiek in jouw woonruimte verbeteren?

Wij denken graag met je mee! Ontdek de gehele collectie in een van onze 21 woonwinkels of ontvang gratis interieuradvies in de winkel óf gewoon bij jou thuis.

Een betere akoestiek?

Zo gepiept met onze tips!

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

1 mensen gingen jou voor!