Sluiten

Speciaal voor jou! 5% korting

Laat je e-mailadres achter en ontvang 5% winkelkorting op onze vloeren en raamdecoratie. Je ontvangt je voucher per mail én je blijft op de hoogte van onze nieuwste woontrends. Deze actie is geldig t/m 30 september 2024, bekijk de voorwaarden.

Formulier kan niet worden verzonden, probeer het later opnieuw

Bedankt! Voucher verstuurd

Er is een e-mail verstuurd naar:

Heeft u de mail niet ontvangen? Controleer uw ongewenste mail of neem contact met ons op.

Dit venster sluit over seconden

Modern vintage woonstijl: combineer nieuw en oud

Terug naar overzicht

Het verleden en heden komen samen met de unieke modern vintage woonstijl. Ontdek de mix van nostalgische items met moderne elementen of kies voor eigentijdse meubels en vintage woonaccessoires.


Wat is een modern vintage interieur?

Deze interieurstijl is meer dan alleen een mix van oud en nieuw. Het bevat de karakteristieke charme van vintage en retro vondsten die je combineert met strakke lijnen en moderne, minimalistische meubels.

Natuurlijk kan het ook andersom: moderne woonaccessoires stijlen met vintage meubels of vloeren. Opvallend aan deze woonstijl is het verrassende gebruik van verschillende materialen, kleuren en texturen.

Meer interieurstijlen ontdekken? Bekijk ook eens de eclectische woonstijl.




Natuurlijke elementen als hout, steen en wol komen veel voor. Het kleurgebruik bestaat vaak uit een afwisseling van diepe tinten. Denk aan vintage gordijnen, gecombineerd met subtiele, zachte kleuren.

Kleuren als mosterdgeel, oranje en pastelgroen zijn ook populaire keuzes. En vergeet textuur niet, dit speelt een belangrijke rol. Zo combineer je het Ferrara vloerkleed makkelijk met zachte stoffen of met zwarte, metalen meubelstukken.





Inspiratie voor de modern vintage woonstijl

Welke elementen je kunt toevoegen aan deze interieurstijl? Dat lees je hieronder:

Donkere (houten) vloeren
Verweerd of donker hout doet denken aan vroegere tijden. Denk maar eens aan vintage dressoirs of kasten. Maar ook voor vloeren werd vaak gekozen voor (donker) hout). Onze Ysselbos laminaat vloer met natuurgetrouw houten patroon is daarvoor de perfecte keuze.

Vintage woonaccessoires
Van antieke vazen tot retro lampen en van vintage fotolijstje tot oude kandelaars: met vintage woondecoratie kun je helemaal losgaan. Bovendien komen ze elk met een eigen verhaal en brengen ze direct een vleugje nostalgie in je woning.

Funky prints en geometrische vormen
Een meer speelse en dynamische sfeer creëren? Ga voor funky prints in kussens, gordijnen of ontdek onze vintage vinyl vloeren. Een gedurfde keuze is het toevoegen van geometrische vormen die weer een knipoog geven naar de moderne woonstijl.





Interieur met een persoonlijke touch

Of je nu gaat voor waardevolle erfstukken of moderne kunstwerken: de modern vintage woonstijl biedt talloze mogelijkheden om een stukje van jezelf tentoon te stellen. Door jouw persoonlijke smaak erin te verwerken, ontstaat er een karakteristieke woonruimte die uniek in zijn soort is.

Natuurlijk is comfort ook belangrijk. Het Bliss vloerkleed voorziet niet alleen van een retro look, maar geeft ook meer warmte aan de ruimte. En onze Nina vitrage is een goede keuze als je een mooie overgang wil tussen vintage en modern.


Laat je verder inspireren

Met de juiste combinatie van vintage en moderne woonaccessoires, vloeren en meubels ga je terug in de tijd, maar zeker vooruit in stijl. Wil je interieuradvies voor jouw woning krijgen of onze collecties bekijken? Maak dan een afspraak voor gratis stylingadvies of bezoek een van onze 21 woonwinkels.

Modern vintage:

een interieur waarin nieuw en oud samensmelten.

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

1 mensen gingen jou voor!