Sluiten

Speciaal voor jou! 5% korting

Laat je e-mailadres achter en ontvang 5% winkelkorting op onze vloeren en raamdecoratie. Je ontvangt je voucher per mail én je blijft op de hoogte van onze nieuwste woontrends. Deze actie is geldig t/m 30 september 2024, bekijk de voorwaarden.

Formulier kan niet worden verzonden, probeer het later opnieuw

Bedankt! Voucher verstuurd

Er is een e-mail verstuurd naar:

Heeft u de mail niet ontvangen? Controleer uw ongewenste mail of neem contact met ons op.

Dit venster sluit over seconden

Kies voor natuurlijke charme met een landelijk interieur

Terug naar overzicht

Een grote houten tafel, een zacht kleed op de vloer en niet te veel tierelantijntjes: dit is de landelijke woonstijl. Perfect als je een interieur wilt met natuurlijke charme.


De kenmerken van een landelijk interieur

Een landelijk interieur is makkelijk te herkennen aan elementen met een organische oorsprong. Zo komen materialen als hout en steen veelvuldig voor. Sfeer wordt gecreëerd met zachtere, maar nog steeds natuurlijke materialen zoals wol of linnen. En de meubels zijn vaak groot en robuust met een ambachtelijke uitstraling.

Ook kenmerkend aan deze woonstijl is het minimalisme. Er zijn weinig franjes of tierelantijntjes. Dit betekent alleen niet dat er helemaal geen accessoires aanwezig zijn. Een landelijke inrichting van woonruimtes bevat vaak ‘doorleefde’ woonaccessoires en romantische details voor de nodige gezelligheid.

Liefhebber van een minimalistisch én sfeervol interieur? Ontdek dan de Japandi woonstijl.





Landelijke stijl in de woonkamer, slaapkamer en keuken

Deze woonstijl leent zich voor elke woonruimte van het huis. Of je nu een volledig landelijk interieur wilt, liever een moderne óf juist stoere draai eraan wil geven: met onze hulp is alles mogelijk. Kijk eens naar onze Helos Flex PVC-vloer, deze is perfect voor een landelijk ingerichte woonkamer, keuken of hal.

In ons aanbod gordijnen en vloerkleden hebben we ook verschillende opties waarmee je een aangename sfeer in huis creëert. Onze Zaragoza in-betweens zorgen voor de juiste, landelijke sfeer én voldoende daglicht binnenshuis.

Bekijk onze vloerkleden van natuurlijke materialen.





Rustieke kleuren in een landelijk interieur

Naast natuurlijke materialen en minimalisme, is ook het gebruik van neutrale en zachte kleuren kenmerkend voor de landelijke woonstijl. Denk aan gebroken wit en aardetinten als bruin, grijs en taupe. Samen zorgen ze voor een rustiek geheel.

Als je graag een kleuraccent wilt dat er iets meer uitspringt dan een rustieke kleur, kun je kiezen voor oudroze. Deze kleur combineert goed bij andere basiskleuren. Ook pasteltinten en okergeel kunnen een landelijk interieur een mooi accent geven, zonder dat de natuurlijke uitstraling verloren gaat.

Heb je hulp nodig bij het samenstellen van het perfecte landelijke interieur? Onze stylisten helpen je graag in één van onze 21 woonwinkels, of maak een afspraak voor een persoonlijk advies aan huis.

Landelijk & charmant

Ga voor knus, warm en gezellig

Tapijtcentrum

Vind je deze blog leuk?

TapijtcentrumWe zijn benieuwd

0 mensen gingen jou voor!